Impresii de călătorie

...

Lucia


"Dintre toate locurile pe care le-am vizitat, cel mai tare m-a impresionat
Muzeul "Haszmann Pál" din comuna Cernat. 

Mi se pare ca este unul dintre cele mai bune locuri pentru a observa cum trăiau oamenii in perioada respectivă. Parerea mea este că a fost o excursie în care am descoperit multe lucruri și care a reușit să ne arate tuturor locurile frumoase care ne înconjoară!"




Antonia


"Mie mi-a plăcut absolut totul, mă bucur că am avut ocazia să vizitez aceste muzee, care au avut unele exponate care m-au lasat cu gura căscată. 

Ghizii au fost bine pregătiți și mi-a făcut plăcere să îi ascult. Ne-au povestit întâmplări din istoria județului nostru și am văzut majoritatea lucrurilor care se foloseau pe vremea aceea. 

Pe lângă muzee, Valea Zânelor este o zonă a Covasnei foarte plăcută și aș merge acolo în fiecare weekend pentru a mă relaxa. Eu sigur nu voi uita această excursie minunată, in care ne-am distrat foarte tare. Sper ca vom mai avea ocazia să organizăm așa excursii. A fost superb!:)."

Diana

"Mie mi-au plăcut toate obiectivele turistice pe care le-am vizitat în călătoria asta.

Am vizitat Muzeul Haszmann Pal, unde am văzut instrumente de demult (furci, zăbale, clopote, seceri), mașini vechi, tunuri, tractoare de epocă, mașini agricole. De asemnenea, am văzut și case vechi, scunde, cu acoperșuri din șindrilă, cu sobe de teracotă și mobilier de lemn. Am văzut și colecții de scrisori, arme și căști din război, precum și o mașină de scris cu care ne-am tipărit numele.

Am mai fost la Cetatea Ica, un turn aflat în vârful unui deal. Mi-a plăcut locul unde a fost așezată, astfel încât, în trecut, era mai greu pentru inamici să atace acea cetate.

Pe urmă am mers în Târgu Secuiesc, la Muzeul Breslelor. În trecut, în acel oraș au existat 11 bresle, printre care au fost: Breasla Tăbăcarilor, Breasla Turtarilor, Breasla Cizmarilor, Breasla Pantofarilor, Breasla Cojocarilor, Breasla Curelarilor și Breasla Măcelarilor. Fiecare breaslă avea un sigiliu, un steag și o stemă.

Am aflat cum a fost ridicat orașul: casele erau lipite, între unele aflându-se doar curți. Muzeul se află la curtea nr. 10. Ghidul nostru ne-a mai spus că în trecut a avut loc un incendiu, care a ars trei sferturi din oraș. Cu timpul, acesta a fost reconstruit și modernizat.

Am văzut și expoziția de păpuși, unde am întâlnit o varietate de păpuși îmbrăcate în straie populare.

Am vizitat Valea Zânelor, o vale lângă munți, unde oamenii se plimbă, merg în pădure, sau se dau cu Mocănița!

Astfel, prin această călătorie am demonstrat că județul Covasna nu e doar un loc pe hartă!."

Ana

"Mie mi-a placut foarte mult la Cernat, unde am văzut tradițiile, obiceiurile si uneltele pe care le foloseau secuii. Mi-a plăcut de asemenea și la Valea Zânelor, unde am luat o gură de aer curat și ne-am relaxat; la muzeul Breslelor din Târgu Secuiesc, unde am vazut modul de lucru și stilul de viață al secuilor de odinioara.

Cel mai mult mi-a placut breasla cizmarilor, deoarece m-a fascinat tehnica prin care se confecționau cizmele:)

Părerea mea este că județul nostru Covasna merită vizitat pentru a vedea tradițiile, obiceiurile și modul de viață fascinante ale secuilor de odinioară și din prezent."

Andra

"Din toate obiectivele turistice vizitate, cel mai mult mi-a placut la Muzeul "Haszmann Pál" din Cernat. Eu consider ca a fost o excursie reușită și ne-am putut bucura împreună de aceste momente frumoase."

David

"Mi-a plăcut cel mai mult la Muzeul Breslelor fiindcă am auzit lucruri noi și am văzut obiecte  utilizate în trecut de meșteșugarii din această zonă."

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți